top of page

Oorgaatjes zetten:
 

Gaatjes laten zetten? Dan is het erg belangrijk om ze vanaf nu goed te verzorgen. Wanneer je dit niet doet, kun je er last van gaan krijgen of kan het zelfs gaan ontsteken. Druppel daarom 2x per dag gedurende twee weken een paar druppels van het nazorgflesje over je knopje aan voor en achterkant, zodat het beide kanten goed het gaatje kan bereiken. gebruik hierbij een tisue om het vloeistof op te vangen en geen watje (watjes kunnen pluisjes achterlaten en kan voor irritatie zorgen). Maak vervolgens voorzichtig je oorbel schoon. Zorg ervoor dat je de voor én achterkant goed meeneemt rondom de oorbel. Als het moeilijk gaat week dan een wattenstaafje met de verzorgingende vloeistof en maak de oorbel schoon. 

Waar moet je nog meer op letten?

Naast dat je je oorbellen goed schoon houdt, moet je nog op een aantal punten letten:

  • Ga gedurende twee weken niet zwemmen, in bad of in de sauna. 

  • Draai niet aan het knopje! Hierdoor maak je het wondje in het gaatje namelijk steeds weer open.

  • Is jouw oorgaatje ontstoken? Houd je knopje dan de eerste drie dagen nog in i.v.m. mogelijke bloedingen. Check ook even of het dopje van de oorbel niet te dicht op je oor zit. Na drie dagen mag het oorgaatje weer dichtgroeien en na zes weken kun je een nieuw gaatje laten schieten. 

  • De eerste twee weken 2 keer daags druppelen met de vloeistof, daarna 1 keer per dag zolang je de schietoorbellen draagt en de gaatjes aan het genezen zijn. Dit duurt ongeveer 6 weken.

  • Het liefst raak je je oorbel zo min mogelijk aan met je vingers, maar mocht je het toch doen, zorg dan dat je handen ontsmet zijn.

  • Na zes weken mag je je knopje verwisselen voor nieuwe oorbellen. Zorg daarnaast dat je de komende zes maanden altijd een oorbel in het nieuwe gaatje hebt, want anders kan het zijn dat je gaatjes dichtgroeien.

bottom of page